Selkirk rex

Herplaatsers

Galateya Adorablecats

Galateya (roepnaam Teja) was nog niet zo lang bij ons maar ze was ontzettend bazig.
Hierdoor kwamen er problemen in de groep en sommigen wilden niet meer in huis komen, anderen gingen plassen uit schrik van haar.
Uiteraard is dit op lange termijn niet houdbaar en wordt ook zo de orde van onze groep verstoort.

Wij zijn voor haar op zoek gegaan naar een nieuwe thuis waar ze als enige kat is en na een paar dagen was dit ook duidelijk dat ze zich beter voelt en ook in onze groep komt er terug rust.
Teja woont bij Daphne en haar partner momenteel.

Selkirk rex
Selkirk rex

Wish Adorablecats

Wish was intussen al een aantal jaar bij ons. Helaas had deze dame moeilijkheden met bevallen en werd het steeds keizersnede.
We hebben aan haar als enige kitten ooit, Yuuup gehouden.
Wish is een ontzettende knuffelaar maar een dief. Ze eet alles wat ze vind en liep meermaals rond met een snoet vol tomatensaus.
Na de sterlisatie hebben we besloten, wegens de onrust met Teja om ook Wish een rustig pensioentje te gunnen.

Wish woont momenteel bij Hildegard en haar man, samen met 2 exotics.

Selkirk rex
Selkirk rex

Yogurt Juras perle

Hij is de vader van een aantal van onze katten en hij was een lieve kater maar helaas sproeide hij.
Sommige poezen wilden hem absoluut niet en dan kwam het steeds tot vechten in de groep. Hierdoor kon hij niet langer in huis wonen en hebben we besloten om hem te castreren.
Helaas na de castratie viel ook zijn rangorde weg en kwam nu alles in omgekeerde richting… Hij mocht zich niet meer bewegen of werd zelf aangevallen.
Bij Anja, die ervaring had met dit ras, dankzij de lieve Paavo, Philos en Olaf, kon hij terecht voor zijn forever home. Hier kan hij van de rust genieten die hij nodig heeft en ook verdient.

Selkirk rex
Selkirk rex

Ifita Nisha’s wonderland

Ifita is bij Caroline en eddy gaan wonen. Helaas kon Ifita daar niet wennen aan de vele andere katten.
Ifita deed haar behoefte waar ze zat uit schrik. Dit was geen leven voor haar en op kerstavond 2014 is Ifita bij Kim gaan wonen.
Kim heeft een kitten uit het o-nestje en hiermee was er totaal geen probleem. Ze gaat netjes op de bak en geniet met volle tuigen van haar nieuwe vriendje Omari (james) en haar nieuwe baasjes! Voor Kim en haar vriend was dit een mooi kerstgeschenk.
Helaas voor Ifita is ze weer moeten verhuizen en woont ze nu bij Conny. Conny was bekend met het ras aangezien haar dochter Tamara reeds 3 van onze kittens in huis heeft.

Selkirk rex

Ikaro Nisha’s wonderland

Ikaro hielden we als kitten aan, als dekkater. Toen we een jaartje wilden rusten met de cattery, gaven we hem superolin. Helaas door de uitwerking hiervan, wilde hij echt alles dekken en ging hij sproeien. We konden hem niet meer in huis houden en dit was nu net wat we niet wilden. We willen geen kater om dag in, dag uit apart te moeten zitten dus besloten we hem te castreren. Helaas stopte zijn dekgedrag niet en konden we niet anders dan een nieuwe thuis voor hem zoeken. Hij woont nu bij Tania waar hij een brits korthaar als beste vriend heeft.

Selkirk rex cattery
Selkirk rex cattery

Alice Vom Wetterathal

Alice Vom Wetterathal woont bij Christiane.
Alice was een schat van een poes maar enorm schuchter door haar verleden… Door de komst van onze dochter ging ze pijlsnel achteruit, wat we aan vertrouwen al hadden opgebouwd. Voor haar was dit de beste keuze, al was deze herplaatsing echt niet gemakkelijk.
Alice is intussen gelukkig en rent nu opnieuw door het huis!
Inmiddels heeft ze een sphynx als vriendje erbij en dit gaat perfect.

Selkirk rex cattery
Selkirk rex cattery
Selkirk rex

Granizada

Granizada is een pers Van de oude generatie, met een neusje. Voor ons was ze heel belangrijk om de lijnen van de selkirk rex verder uit te bouwen.
Granizada woont nu bij Maria. Ze zal daar rustig kunnen genieten van haar pensioentje!

Selkirk rex

Akira cinni’s cin’s

Akira cinni’s cin’s is op 21/08/2013 is steriel geworden.
Akira is bij mijn mama gaan wonen maar wegens dominatie problemen moest ze terug naar een nieuwe thuis.
Caroline bood haar een nieuwe thuis aan maar na een half jaartje veranderde haar persoonlijke situatie en had ze helaas niet meer de nodige tijd voor haar.
Intussen woont Akira bij een goede vriendin van Caroline, wiens zus dierenarts is, dus is er aan liefde en zorgen geen tekort!

Selkirk rex belgie
Selkirk rex belgie
Selkirk rex belgie

Tigo Celandine’s

Tigo was onze eerste dekkater in huis. Een prachtige selkirk rex homozygoot dekkater.
Een kater na zijn pensioen in huis houden, blijkt moeilijk met al de open dames. Tigo is op 12/04/2014 verhuist naar Lianne en Jan.
Hij kan daar rustig van zijn pensioentje kunnen genieten, samen met Jazz.
Op regelmatige basis zien we nog foto’s van hem.

Selkirk rex belgie

Belicia Nisha’s wonderland

Belicia was een kitten uit ons B-nestje. Een prachtige selkirk straight. Helaas raakte Belle niet zwanger of moesten we overgaan tot abortus wegens vroegtijdig afsterven van de kittens. We hebben dan beslist om haar te laten steriliseren. Aangezien we op dat moment echt moesten inkrimpen wegens plaatsgebrek hebben we met heel veel pijn in het hart besloten om haar te herplaatsen, bij Lynn. Ze is hier echt een koningin en regelmatig zie ik op facebook nieuwe foto’s van haar.
Ik had geen betere thuis kunnen wensen voor haar!

Selkirk rex cattery
Selkirk rex cattery